Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ο ουτοπικός χώρος του modeling.


 
Ποιος είναι ο αθέατος κόσμος του modeling;  Ξέρουμε όλη την αλήθεια για το επάγγελμα του «μοντέλου» ; Είναι όντως τόσο ‘φανταστικό’ όσο  δείχνει;
Μεγάλο ποσοστό των εφήβων, κυρίως, κοριτσιών έχουν την τάση να θαυμάζουν το χώρο του modelling καθώς και να υιοθετούν τα πρότυπα ομορφιάς που μας προωθεί. Κορίτσια ψηλά, χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας και ατέλειας πάνω τους. Είναι όμως πραγματικό όλο αυτό που αντικρίζουμε;  Θα απαντήσετε μόνοι σας αν σκεφτείτε τη δυσκολία που αντιμετωπίζετε στην απώλεια και στη διατήρηση του βάρους σας.
Την αλήθεια μας την δίνουν άτομα του «μοντελικού» κλοιού. Πρώην μοντέλα έχουν εξομολογηθεί ότι έκαναν χρήση κοκαΐνης ή ότι κόντευαν να χάσουν και τη ζωή τους από βουλιμία ή ανορεξία, προκειμένου να φτάσουν στο απαιτούμενο 0 size.
Τώρα, μία ακόμη βόμβα έρχεται να ανατινάξει τη λαμπερή και απαστράπτουσα βιομηχανία μόδας. Η 27χρονη Katia Elizarova, πρώην μοντέλο και νυν τηλεοπτική σταρ, θέλοντας να αποτρέψει τις νέες κοπέλες να ασχοληθούν με αυτό το επάγγελμα, αποφασίζει να τραβήξει το χρυσό κάλυμμα που σκεπάζει τις ατέλειες του χώρου. Η ίδια  δηλώνει : «Η δουλειά του μοντέλου δεν είναι απλή. Υπάρχουν άνθρωποι που θα σε χρησιμοποιήσουν για να προσελκύσουν ώριμους και πλούσιους κυρίους ενώ αν το πρακτορείο σου δεν σε πληρώνει, γίνεσαι περιφερόμενος θίασος σε μαγαζιά και events μόνο και μόνο για να εξασφαλίσεις έστω το φαγητό σου»,


Και συνεχίζει: «Ήξερα κοπέλες που γίνονταν βουλιμικές, άλλες που έκαναν χρήση κοκαΐνης για να διατηρούνται λεπτές και άλλες που... έβγαζαν τα δόντια τους επίτηδες! Είναι πολύ συχνό φαινόμενο στο χώρο του modelling, και μιας και οι γωνίες στο πρόσωπο παίζουν σημαντικό ρόλο, μοντέλα με πιο οβάλ σχήμα, να αφαιρούν τα πίσω τους δόντια προκειμένου να φαίνεται ότι έχουν γωνίες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου