Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί τα social media μπορούν να σε κάνουν δυστυχισμένη - πως να το αποφύγεις



Αν νιώθεις ότι μετά από κάθε «επίσκεψή» σου στο Facebook καταλήγεις να έχεις κακή διάθεση μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη! Όπως διαβάζουμε στο Popsugar, οι ειδικοί έχουν πλέον καταλήξει ότι τα social media προκαλούν κατάθλιψη. Η εξήγηση είναι απλή: οι φίλοι μας χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν τις ευχάριστες στιγμές τους όπως τις διακοπές ή μια βραδινή έξοδο με καλούς φίλους. Δεν βλέπουμε τις δυσκολίες ή τις κακές στιγμές τους με αποτέλεσμα να νιώθουμε ότι εμείς «υστερούμε».

Η λύση του προβλήματος είναι απλή:

Σε πρώτη φάση φρόντισε να περιορίσεις το χρόνο που περνάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι που περνούν περισσότερο χρόνο με «πραγματικούς» φίλους είναι πιο ευτυχισμένοι.

Επίσης, προσπάθησε να αποφεύγεις όσα σου δημιουργούν δυσαρέσκεια κάνοντας «hide» άτομα που ξέρεις ότι σου χαλάνε τη διάθεση με τα posts σου. Τέλος, έχε υπ’ όψιν σου ότι αν προσπαθείς να χάσεις βάρος καλό θα ήταν να ακολουθήσεις άτομα που είχαν επιτυχία σε αυτό τον τομέα και να προσέξεις να μην παρασύρεσαι από τους φίλους σου που παίρνουν βάρος. Σύμφωνα με έρευνα τα social media τείνουν να απενοχοποιούν την πρόσληψη βάρους αφού βλέποντας ο καθένας τους φίλους του που παχαίνουν κατά καιρούς καταλήγει να θεωρεί ότι είναι κάτι το φυσιολογικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου