Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Γυναικείες "στερήσεις"!

     Ζούμε στην εποχή που το να είσαι γυναίκα είναι πιο δύσκολο από ποτέ, ένα κανονικό επάγγελμα και όχι μόνο! Πέρα από το γεγονός ότι έχουμε μπει για τα καλά στην εργασιακή βιομηχανία και διεκδικούμε ολοένα και περισσότερες ευθύνες και αρμοδιότητες, οι γυναίκες έχουν πολλά ακόμη να αντιμετωπίσουν. Πιο αναλυτικά, την κοινωνία, το χρόνο, τη γονιμότητα, τα "μη", τα "πρέπει" και πάει λέγοντας.

   Αλλά δεν σταματάει εκεί. Σήμερα οι γυναίκες είναι ανταγωνιστικές. Θηρία ανήμερα. Ψεύτικες σαν κούκλες, μαχητικές σαν άντρες. Σταματάς για λίγο να χαλαρώσεις και ήδη μία άλλη σε έχει προσπεράσει προκλητικά. Κι εσύ τι κάνεις γι' αυτό? Νιώθεις ανασφαλής. Αρχίζεις δίαιτα. Γράφεσαι γυμναστήριο. Αλλάζεις γκαρνταρόμπα. Σαν πολλά δεν κοστίζει η χαμηλή αυτοεκτίμησή σου?
Δεν λέω, αξίζει να προσέχεις τον εαυτό σου, να τρέφεσαι υγιεινά, να αθλείσαι. Αρκεί να το κάνεις επειδή το αγαπάς γιατί αλλιώς γίνεται μία ρουτίνα που μόνο προβλήματα και κατάπτωση μπορεί να επιφέρει.

   Υπάρχουν γυναίκες -και άντρες- που μετράνε ακόμα και το χιλιοστό της τροφής τους. Τα γεύματά τους είναι μέρες προμελετημένα και δεν αποκλίνουν ποτέ από αυτά. Σας ζηλεύω να ξέρετε. Αλλά αρχικά θέλω να τονίσω τη σημασία του να δίνεις στον οργανισμό σου όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται -ακόμη κι αν χρεωθείς λίγες θερμίδες παραπάνω ναι- και να μην τον εξαντλείς με ίδια γεύματα κάθε μέρα. Επίσης, ο οργανισμός χρειάζεται και το γλυκό και το αλμυρό του για να λειτουργεί με υγεία. Γι'αυτό την επόμενη φορά που θα θες να αποφύγεις διπλωματικά τη σοκολάτα, προτίμησε καλύτερα να φας ένα μικρό κομμάτι μαύρης ή με στέβια οι οποίες θα σε ωφελήσουν μάλιστα. Μην παραμελείτε τα φρούτα γιατί όσο κι αν σας ακουστεί παράξενο είναι σωτήρια.

    Είναι υπέροχο να έχεις γυμνασμένο και λεπτό σώμα αλλά το σημαντικότερο είναι να νιώθεις καλά μέσα σε αυτό και να είσαι υγιής. Επιπρόσθετα, οι γυναίκες δεν ικανοποιούμαστε ποτέ με κανένα σωματότυπο. Είμαστε λεπτές θέλουμε καμπύλες, έχουμε καμπύλες στοχεύουμε στο αδυνάτισμα, και πάει λέγοντας. Αγαπήστε αυτό που είστε γιατί ένας κόσμος με πανομοιότυπους ανθρώπους θα ήταν βαρετός! Εξάλλου χρειάζεται μόνο ένα μικρό ποσοστό για την πασαρέλα ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου