Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

How to.. να παραμείνεις αδύνατη στις διακοπές!

Μεγάλο άγχος οι καλοκαιρινές διακοπές .. όλο το χειμώνα σκεφτόμαστε αυτές τις 15-20 μέρες και τις περιμένουμε με ανυπομονησία. Τι κι αν χτυπιόμαστε στα γυμναστήρια 11 μήνες..? Αυτές τις μέρες θα Επηρεαστεί  το σώμα μας.. μην ρωτάτε γιατί.. ούτε εγώ κατάλαβα ποτε.. ωστόσο το διάλειμμα χρειάζεται για να ξεκουραστεί ο οργανισμός, να ανακτήσει δυνάμεις και να αναδομηθει. Πρόσφατα διάβασα ότι αυτό το λεγόμενο διάλειμμα δεν είναι η απόλυτη παύση.. διάλειμμα ονομάζουν οι ειδικοί την μείωση έντασης στην προπόνηση καθώς και των ημερών που προπονούμαστε . Επίσης, για καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και υγιές σώμα προτιμούν την εναλλαγή από δυναμική σε χαλαρή προπόνηση για παράδειγμα το συνδυασμό crossfit με yoga .. Pilates με trx εναλλάξ για 3-4 φορές την εβδομάδα μόνο!

Παρόλα αυτά υπάρχει και η απλή οδός .. γυμναστική στο ύπαιθρο! Περνώντας τις καλοκαιρινές μου διακοπές ανέκαθεν στο νησι μου ανακάλυψα πολλούς τρόπους για να καίω θερμίδες .. ένας φυσικά είναι το κολύμπι! Καις πολλες θερμίδες γρήγορα κάτι που φαίνεται και  από το άνοιγμα της όρεξης. Επίσης, το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο ή ακόμα καλύτερα στην παραλία καίει πολύ περισσότερες θερμίδες απ ότι το τρέξιμο στον διάδρομο του γυμναστηρίου.. επιπλέον, πάντα θαύμαζα αυτούς που ασχολούνται με τα θαλάσσια σπορ. Εξαιρετική μορφή γυμναστικής αλλά και εντυπωσιακά αθλήματα!

Ένα άλλο κόλπο είναι οι εφαρμογές που προσφέρονται για το κινητό ή τα βίντεο στο YouTube  από διάσημους γυμναστές . Γυμνάζεσαι εύκολα , στο σπίτι και χωρίς όργανα!

Δεν θα σου συνιστούσα δίαιτα. Μια ζωή προσέχουμε και στερούμαστε. Θα σου έλεγα μετρο! Για παράδειγμα αν θες γλυκό φάε μια μπάλα παγωτό αντί για μια ολόκληρη βαφλα. Αν θες να πιεις πάρε κρασί αντί για πέντε κοκτέιλ. Τρώγε όσο το δυνατόν νωρίτερα τόσο το βραδινό όσο και το μεσημεριανό σου. Προτεινόμενες ώρες για μεσημεριανό είναι 12 με 1.. και για βραδινό πριν τις 7.

Τέλος πέταξε τη ζυγαριά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου